top of page

Yükselen Trend Sosyal Medya Reklamacılığı

Reklam ve tanıtım faaliyetleri bir ürün veya hizmeti marka yapmak adına kullanılabilecek en iyi ve en basit pazarlama stratejisidir. Reklam konusunda internet, tv, radyo, gazete, dergi, billboard gibi birçok seçenekten bir veya birkaçını tercih ederek ürün veya hizmetleriniz konusunda tanıtım yapabilirsiniz.

Ülkemizde son verilere göre 35 milyon internet kullanıcısı bulunmaktadır. Yani ülke nüfusumuzun %48 i İnternet kullanımı konusunda oldukça faal durumdadır. Birçok konuda Avrupa'nın son sıralarında yer almaya alışık olan ülkemiz internet kullanımında ise Avrupa'da 4. sırada bulunmaktadır. İnternet kullanımının bu denli yüksek olmasının asıl sebeplerinden biri haftanın 6 günü çalışmak zorunda olan ve vaktinin çoğunu iş gereği bilgisayar başında geçiren insanlar oluşturmaktadır. Bırakın alışveriş yapmayı, vitrin gezmeyi dışarı çıkacak vakti dahi bulmakta zorlandığımız son zamanlarda artık alışveriş dahil tüm işlerimizi internet üzerinden halletmeye çalışmaktayız. Peki interneti bu kadar aktif kullanıyoruz ama en çok nerede vakit geçiriyoruz? Bu sorunun cevabını da şu istatistikten alabiliriz. 35 milyon internet kullanıcısı olan ülkemizde bu rakamın 24 milyonluk kısmı da facebook üyesi.

Her ay 90 bin yeni kullanıcının eklendiği ve her gün bu kitlenin %85 lik kısmının internete bağlandığı düşünülürse İnternet ve özellikle sosyal medya, ürün veya hizmet tanıtımı yapmak isteyen girişimciler için oldukça geniş bir pazar sunuyor diyebiliriz. Sosyal medya da etkileşimin fazla olması, maliyetlerin düşük olması, ulaşılabilecek kitlenin fazla olması sosyal medya reklamcılığını yükselen trend haline getirmiştir. Web siteleri için sosyal medyanın ne denli önemli olduğunu söylememiz artık gereksiz. Sosyal medya kullanımı artık ihtiyaç değil tüm siteler için gereklilik haline gelmiştir.

Dijital pazarlamanın her geçen gün önemini artırdığı ülkemizde ürün ve/veya hizmetlerinizin daha geniş kitlelere ulaşması için sosyal medya reklamcılığı sizin için en iyi seçenek olacaktır.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Tumblr Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Blogger Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page