top of page

E-Ticaret Danışmanlığı


Dünya’da ve ülkemizde en hızlı büyüyen sektör olan e-ticaret, maliyetlerin düşüklüğü ve ulaşılabilecek hedef kitlenin fazla olması sebebiyle gerek fiili dükkan sahipleri gerekse yeni iş kurmak isteyenler için önemli ve öncelikli sektörlerin başında gelmektedir.

E-Ticaret konusunda bilgi, tecrübe ve deneyimlerini harmonize edebilen ve belirli yetkinliklere sahip kişiler ise e-ticaret danışmanlığı vasfına erişip bu konuda eğitim ve danışmanlık hizmeti sunabilmektedirler. E-ticaret danışmanlığı komplike bir kavram olup birçok konuda bilgi sahibi olmayı gerektirmektedir. Nedir bu bilgiler diye sorarsanız öncelikle iyi bir e-ticaret danışmanının sektör içerisinde bulunan, önem arz eden oyuncular ve yayıncılar ile ilgili yeterli bilgiye sahip olması gerekmektedir. Ayrıca e-ticaret danışmanlığı sosyal medya uzmanlığı ile bütün olarak ele alınmalıdır. Çünkü elektronik ticarette e-ticaret ve sosyal medya birbirini tamamlayan ögelerdir.

E-ticaret danışmanlığının bir diğer olmazsa olmazı ise arama motoru optimizasyonu (SEO) konusudur. SEO doğru ellerde size avantaj sağlayacağı gibi bilgisiz kişiler tarafından yanlış kullanılması durumunda yatırımınızın bir anda sekteye uğramasına ve arama motorlarında saf dışı kalmanıza sebep olabilmektedir.

E-ticaret’in en önemli yapı taşlarından bir tanesi de internet reklamcılığıdır. Reklam bütçenizin doğru yerlerde efektif olarak kullanımı istediğiniz iş sonuçlarına ulaşmanızı sağlayacaktır. Yetkin bir e-ticaret danışmanı sadece Facebook yada Adwords reklamları değil adhood, twitter, adcash, mailing, affilate, bing, linkedin, karşılaştırma siteleri vb. konularda da bilgi sahibi olmalı, bu reklam türleri ve çalışmalarını da yönetebilmelidir.

Ayrıca, işi gereği daima rakiplerden bir adım önde olmanız, anlık soru ve sorunlara anlık cevaplar üretebilmek adına Html, Css, Php, WordPress, Joomla, OpenCart, ZenCart, Ruby gibi yazılım dillerine ve Adobe photoshop, Coreldraw, İllustrator vb. grafik ve tasarım programlarına hakim olan bir e-ticaret danışmanı size zaman ve maliyet konusunda avantaj sağlayacaktır.

E-ticaret konusunda size yol gösterecek e-ticaret danışmanı sanal ortamda sizi temsil ettiği gibi reel olarak ta sizi yönlendirebilecek yetkinlikte olmalı ve kurumsal kimlik çalışmalarınıza katkı sağlayabilmelidir.

Yazdıklarımızı toparlayacak olursak iyi bir e-ticaret danışmanı, sosyal medya yönetimi, arama motoru optimizasyonu (SEO), internet reklamcılığı, web çözümleri, yazılım ve tasarım bilgisi, kurumsal kimlik çalışmaları konusunda donanımlı ve üretken olmalıdır.

E-ticaret konusunda ilerlemek, kazanç sağlamak istiyorsanız mutlaka referansları iyi bir e-ticaret danışmanından profesyonel destek almanız gerekmektedir. Unutmayın ki her yazılımcı bir e-ticaret danışmanı değildir. E-ticaret danışmanlığı başlı başına bir meslektir.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Tumblr Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Blogger Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page