top of page

SEO Nedir?


e-ticaret başta olmak üzere tüm web siteleri için en önemli ve öncelikli şey müşteriye en hızlı şekilde ulaşmak ve müşteri tarafından bulunabilir olmaktır. Bu durumlarda en geçerli araç ise arama motorlarıdır. Arama motorlarında üst sıralarda yer alan bir e-ticaret sitesi müşteri tarafından çok kolay bulunup tercih sebebi olabileceği gibi e-ticaret sitesi açısından bakıldığında da üst sıralarda bulunan bir e-ticaret sitesi daha fazla hedef kitleye ulaşarak cirosal anlamda rakiplerine üstünlük sağlayacaktır.

Bu yazdıklarımıza istinaden de Google gibi arama motorlarında üst sıralarda olmak ve rakiplerin önünde yer almak aynı zamanda reklam ve tanıtım maliyetlerinizi de azaltacaktır. Arama motorları tarafından gerekli görülen web sitelerinde ki temel kodlama vb. durumlar dışında ki çalışmaların tamamını SEO olarak adlandırabiliriz. Yani e-ticaret sitenizi akışına bırakmanız ve hiçbir çalışma, müdahale yapmamanız durumunda arama motorlarında belirli bir sırayı geçemezsiniz, oysa sitenize yapılacak iç ve dış bazı müdahaleler ile sitenizin trafiği, popülaritesi ve arama motorlarında ki sıralaması artacaktır. Siteniz için yapılacak iç ve dış SEO işlemlerinin mutlaka sürekli ve denetimli olarak yapılması gerekmektedir.

Bu müdahalelerin şiddeti, zamanlaması ve niteliği konusunda yapılacak yanlışlar sitenizin arama motorları tarafından dışlanmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle bu işlemlerin mutlaka SEO konusunda kendisini geliştirmiş, profesyonel SEO uzmanları tarafından yapılması gerekmektedir.

SEO kulaktan dolma bilgilerle yapılamayacak kadar komplike bir iştir. Bu sebeple SEO konusunda çalışmayı düşündüğünüz SEO uzmanından mutlaka referans istemeniz yatırımınızın geleceği açısından önem arz etmektedir.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Tumblr Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Blogger Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page